به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان در ارتباط ویدیو کنفرانسی با رئیس جمهور در ستادملی مدیریت و مقابله با کرونا، گزارشی از وضعیت استان ارائه داد.
مدرس خیابانی اظهار داشت: تعداد مبتلایان به کرونا طی هفته گذشته از ۵ هزار و ۶۷۳ نفر به ۹ هزار و ۸۳۲ نفر افزایش یافته است.
وی گفت: تعداد افراد بستری از ۱۲۰ نفر به حدود ۳۵۰ نفر افزایش پیدا کرده که افزایش دو برابری را نشان می دهد. همچنین تعداد فوتی ها نیز از ۷ نفر به ۱۰ نفر افزایش یافته است.
استاندار خاطر نشان کرد:در حال حاضر شهرستانهای خاش و تفتان در استان رنگبندی قرمز و سه شهرستان زاهدان، زابل و میرجاوه رنگبندی نارنجی و ۲۱ شهرستان دیگر رنگ بندی زرد دارند.
وی ادامه داد: چهار شهرستان ایرانشهر، بمپور، نیکشهر و لاشار که هفته گذشته نارنجی بودند با تلاش های کادر درمان و مجموعه فرمانداری به رنگ زرد تغییر رنگ دارند که جای خوشحالی دارد.
نماینده عالی دولت در استان در خصوص واکسیناسیون اظهار داشت: میزان پوشش واکسیناسیون در استان در دوز اول ۸۴ درصد،در دوز دوم ۷۰ درصد و در دوز سوم میزان پوشش واکسیناسیون ۲۲ درصد است که کمتر از میانگین کشوری است.
استاندار گفت: برای افزایش درصد پوشش واکسیناسیون، واکسیناسیون قشری را در دستور کار قرار دادیم و در حال حاضر ۹۲ درصد دانشآموزان و ۳۷ درصد اصناف و بیش از ۴۰ درصد نیروهای مسلح واکسینه شده اند و با استقرار واحدهای سیار درصد پوشش واکسیناسیون را اضافه کرده ایم.
مدرس خیابانی در خصوص ترددهای مرزی و کنترل موارد مثبت اظهار داشت: در هفته اخیر حدود ۹۴ هزار نفر از سه مرز اصلی ریمدان و میرجاوه در مرز پاکستان و میلک در مرز افغانستان وارد شدند که حدود ۹۳ هزار و ۸۹۳ تست انجام شده و ۴۸۰ مورد مبتلا ثبت شده که این افراد برگشت داده شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: افراد خارجی که تست آنها مثبت میشود برگشت داده و اتباع ایرانی قرنطینه می شوند اما حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ ورودی از موادی مختلف غیر مجاز صورت میگیرد که قابل کنترل نیستند.
وی در خصوص شیوع این بیماری در مدارس نیز اظهار داشت: با توجه به ابتلاء ۲ هزار نفر از معلمین و بیش از ۱۵ هزار نفر از دانش آموزان مدارس از هفته گذشته تاکنون غیرحضوری اعلام شد.
استاندار گفت:درخصوص موردی که هفته گذشته در جلسه ستاد مطرح شد که اطفال را در سیستان و بلوچستان، دیر به مراکز درمانی می آورند، این طبیعی است به دلیل اینکه بخشی از علائم خفیف است و علائم ظاهری وجود ندارد و نکته دیگر اینکه در استان سیستان و بلوچستان دسترسی به مراکز درمانی و بیمارستانی کمتر است و میانگین تخت بیمارستانی در کشور به ازای هر هزار نفر ۱.۹ است اما در استان ۱.۳۸ است و در خیلی از روستاها و شهرها فاصله با مراکز درمانی حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر است و این موضوع را اطلاع رسانی می کنیم که به محض ظهور علائم اولیه به نزدیکترین درمانگاه مراجعه کنند.
استاندار اظهار داشت: با توجه به اینکه سویه جدید این بیماری اطفال را بیشتر درگیر میکند و بخش های مراقبت های ویژه اطفال در استان کمبود وجود دارد با دستور ویژه وزیر بهداشت و درمان،افزایش بخشهای اطفال و نوزادان در دستور کار صورت گیرد.
نظر شما